Gott att ge bort – en bok fylld med tips på hemmagjorda och ätbara presenter

Visst är det något särskilt med att få en hemmagjord present? Bakom en sådan ligger både tid och kärlek och det är mycket mer personligt än något köpt. Är det dessutom något ätbart så passar det för dom flesta och i boken Gott att ge bort – ätbara presenter från Linnéas skafferi, finns recept på massor med godsaker som är fina att ge bort som presenter.

Gott att ge bort – ätbara presenter från Linnéas skafferi

Boken Gott att ge bort – ätbara presenter från Linnéas skafferi är skriven av Linnéa Seidel som driver bloggen Linnéas skafferi. Den är fylld med inspirerande bilder och recept som är enkla, även för den som inte har så stora kunskaper i köket.

Förutom ett hundratal olika recept ges läsaren även tips på ekonomiska och miljösmarta lösningar – så som att använda gamla mjölkförpackningar och liknande som presentkartonger.

Kategorier

Bokens 146 sidor är indelade i olika kategorier för att snabbt kunna bläddra fram ett passande recept efter tillfälle. Kanske har du just varit ute i trädgården och plockat in en massa äpplen som du behöver ta reda på?

Några av kategorierna i boken är:

  • Hembakat – goda hembakade kakor, bullar och bröd.
  • Smaksättare – smaksättare så som hemlagad ketchup och senap.
  • Drickbart – lemonader, saft, likörer och annat läskande att dricka vid olika tillfällen.
  • Från trädgården – Sylt, marmelader, chutneys och annat som kan tillagas med sådant som plockas direkt i trädgården.

Boken har även en kategori som heter ”På burk” där det bland annat finns recept på amerikanska pannkakor och ”Cookies in a jar”, där alla torra ingredienser har hällts upp på en fin glasburk. Med ett fint snöre och en liten lapp med instruktioner på burken blir det en enkel men fin present att ge bort vid alla typer av tillfällen.

Boken Gott att ge bort bjuder på mycket härlig inspiration på goda, enkla och ätbara presenter som passar lika bra som ”gå-bort-present” som födelsedagspresent. Med fina burkar, förpackningar och etiketter blir ett roligt pyssel till en fin gåva! Boken i sig är också en fin present – kanske till den som både gillar pyssel och att spendera tid i köket.