Medlemmar

Medlemmar

Karolina

I mitt hem har det alltid funnits böcker så länge jag kan minnas. Vi hade faktiskt ett rum som vi kallade för biblioteket där bokhyllor som gick från golv till tak prydde väggarna. Det fanns alltid något där för alla i familjen och mina föräldrar uppmuntrade oss alltid att inte bara fråga utan också slå upp i uppslagsboken. På den tiden fanns det inget internet så det var bästa sättet att hitta information. Kanske var det där som min vetgirighet föddes, vad vet jag. Eftersom jag är vetgirig så är det framför allt den typen av böcker som jag tycker om att läsa och förstås tipsa andra om.

Anders

Mitt läsintresse startade på 70-talet då jag först slukade alla böcker om Vi fem till att börja med och sedan gick vidare till Biggles. Där föddes mitt intresse för äventyrsböcker och deckare tror jag. Den där utmaningen att få lösa mysterier vare sig det är i böcker eller på film gillar jag. Många tycker kanske att deckare är för simpel litteratur men det tycker inte jag. Om en bok är simpel eller ej har inget med att göra om den går att läsa fort. För min del så är det viktigt med litteratur som går fort att läsa, de där långsamma texterna får mig att tappa tålamodet helt enkelt.

Lena

Jag är en sån där allätare när det gäller litteratur. En vacker och lockande kokbok kan få mig att sitta i timmar och planera kommande middagar och fester. Men jag kan lika gärna kura upp i en fåtölj med en skönlitterär bok och låta mig svepas iväg till den värld som den beskriver. I mitt hem ligger det böcker överallt, det blir lätt så när man som jag har så många olika sorter. Det är det jag gillar – att kunna stanna upp där jag är och ta tag i den bok som ligger närmast.

Inger

Det här med att läsa böcker kom sent i mitt liv. Jag hade nog helt enkelt inte ro i kroppen att sätta mig ner. Fast min familj var inte heller så mycket för att läsa så det var först när jag träffade min man som intresset växte. Framför allt så tycker jag om poetiska böcker, såna där som inte bara innehåller dikter utan som kan beskriva det vackra som finns runt oss.

Ove

Det bästa jag vet med böcker är att man kan lära sig så mycket utan att behöva sätta sig i skolbänken. Att studera har jag inte tid med men att lära mig genom litteratur där jag själv kan bestämma när och hur, det är precis just vad jag uppskattar. För min del är det främst facklitteratur som gäller. Allt från att laga bilen till hur man blir framgångsrik ekonomiskt.