Fifty Chairs That Changed The World

fifty chairs Kan stolar förändra världen? Nej, kanske inte. Men de kan åtminstone förändra möbelmodet och skapa nya trender. Boken ”Fifty Chairs That Changed The World” presenterar just dessa stolar. De som fick stor uppmärksamhet när de lanserades eller som efter några år på marknaden plötsligt blivit mycket populära. Nu är det visserligen en någon modifiering av ordet ”stol” som används för bland annat presenteras bakgrunden till den möbel som idag är känd under namnet ”Saccosäck”.

Det är knappast en stol men med tanke på hur stor uppmärksamhet som det blev kring denna sittsäck när den lanserades så passar den utmärkt in i detta ”stolssamling”. Säcken blev känd 1968 och har minst sagt en tydlig plats i dagens inredningsmode.

Boken är mycket lättläst och presenterar varje stol med bild och text på en sida. Det är bokens stora fördel men även dess nackdel. Den blir enkel att hitta i och med att man får snabbt en överblick på de stolar som blir presenterade. Samtidigt får man lätt en känsla av att läsa mer. Det blir som ett litet smakprov på 200 ord om stolen. Det hade varit utmärkt om varje stol även presenterades med vissa referenser. Med andra ord länkar eller böcker där man kan läsa vidare.

Fifty Chairs That Change The World är på engelska och är på 112 sidor. Priset är 102kr men den går även att ladda hem som E-bok något billigare. Boken går att köpa på http://saccosäckar.se

Språkligt så är det lätt att hänga med även för de som har något svårt att läsa engelska. Det är lättsamt språk och i och med att det är kortare stycken blir det även lätt att förstå sammanhang och helhet.

Boken kan varmt rekommenderas för de som jobbar med inredning eller har detta som ett stort intresse. Inte minst för de som har intresset främst mot möbler, soffor och stolar. För det är tydligt – dessa stolar har verkligen förändrat synen på heminredning och möblemang. Detta ibland positivt och ibland lite mer negativt.

uggla_köpbokenhär

Rekommenderas!

solängen-uggla-300x300Ugglan Tipsar

fler böcker av fifty