Konsten att Städa – Marie Kondo

konsten att städaav Johan:

Behöver städning vara extremt tråkigt och ta lång tid? Köper du in städning vid flytt? Kanske till och med en gång i veckan av ett hemstädningsföretag?  Glöm det. Börja din nya inställning till städning med Marie Kondo och hennes prisbelönta bok ”Konsten att Städa”. En bok som utgår från konceptet ”En gång rent – aldrig ostädat”. Det betyder att man behöver se över grunden och orsaken till att det blir stökigt.

Första stegen är rensa och kasta bort. Nästa steg är organisera och förvara. Allt på sin plats, på rätt ställe och på rätt sätt. Genom att bygga upp en struktur i hemmet får man även betydligt lättare ett finare hem. Dessutom kommer det gå extremt mycket lättare när man sedan behöver veckostäda.

För det handlar mycket om förhållningssätt och struktur. Hon diskuterar inte vilket rengöringsmedel som är bäst eller om ska ha dammvippa eller trasa. Det är detaljer. Här handlar det om ett förhållningssätt och ett sätt att tänka.
har legat etta på topplistan på Amazon över mest sålda böcker. Den har även legat högst upp på listan över bäst sålda böcker på New York Times lista. Det här är alltså inte ”dussinbok” som ger små tips om städning. Det är en bok som skapar förändring och som ger det som behövs för att hemmet ska bli rent.

Bland kundrecensioner kan exempelvis följande recensioner hittas ”Konkret och bra”, ”Skåprensning”, ”Mycket bra” och ”Inspirerande”.  Det är som New York Times skriver i en recension att Kondo blir som en Zenläromästare som både är uppmanande och besjälande.

Så säg hej då till städföretagen som kommer och genomför hemstädning – Städa själv. Första steget är att köpa Konsten att städa.

 

solängen-uggla-300x300Ugglan Tipsar

Jag har även recenserat en del andra böcker inom städning. Du kan se dem här.