Sy – Steg för steg: väskor, accessoarer och heminredning

syBoken med den långa titeln ”Sy- Steg för steg: väskor, accessoarer och heminredning” är en grundbok i sömnadens konst. Boken kan ses som det första steget till att sedan kunna ta vidare steg mot att skapa och vara kreativ. Som titeln utlovar är den bred samtidigt som den lägger fokus på grunderna. Det är inte bara en speciell väska som sys utan basen lärs ut gällande hur man kan tänka. Därmed spelar det ingen roll om man vill lära sig sy en liten necessär eller en stor duffel bag.

Boken ska ses som en trappa där man bör klara av första uppgiften för att sedan gå vidare. De olika projekten som presenteras i boken blir presenterade tre och tre. Sammanlagt är det 33 olika projekt som man kan följa. Det bästa är att klara av de första tre projekten först för att sedan gå vidare med att göra nya väskor, gardiner eller vad som önskas. Detta då de nästa tre kommande projekten bygger mycket på att man klarar av att hantera de olika begrepp och inslag som fanns med i de tre första projekten.

I en recension om boken gavs den fyra stjärnor av fem. Detta tack vare att den är en mycket stor inspirationskälla och att många av de instruktioner som finns kan användas som grund för att skapa egna produkter. Recensenten ansåg även att ett stort plus skulle ges till boken eftersom den ger mönster i full skala. Dessa ligger i en ficka på insidan av första sidan.

Boken är skriven av Ellen Lucket Baker som även skrivit ”1-2-3 Quilt” och ”1,2,3 Sew”. Dessa är däremot på engelska.

Har du tanken att börja sy? Då vet du vilken bok som hjälper dig på vägen.

solängen-uggla-300x300Ugglan Tipsar

a