Economista

economistaI mitt jobb som skribent på mitt företag Skribentus får jag ibland möjligheten att recensera böcker. Det handlar då om böcker som är inriktade mot ett specifikt ämne. Skriver jag om apor får jag recensera böcker om apor osv. Ett projekt som jag skrivit till under flera år är Sverigekontanter.se och det har även här blivit en hel del recensioner.  Den bok som gjort mest intryck är utan tvekan ”Economista”.

Självklar – Men ändå ett självklart val

Att som nästan 40-årig man läsa en bok som främst vänder sig till Blondinbellas läsarkrets kan ibland kännas konstigt. De råd som hon tar upp känns självklara men mycket handlar det om erfarenhet. Det handlar exempelvis om hur man ska göra för att finansiera sina studier, få rätt jobb och ta bra ekonomiska val i livet. De som redan gått universitet, fått ett jobb och kommit in i livet kan tycka att tipsen är självklara. Men samtidigt säger statistiken något helt annat.

De flesta som hamnar hos Kronofogden för obetalda sms-lån är ungdomar. Mängder av unga vuxna har ingen buffert för oförutsägbara händelser och det är främst unga som går med på helt fel avtal hos arbetsgivarna. För att de inte har någon erfarenhet.

Ser man boken för vad den är så är den riktigt bra. Den skulle mycket väl kunna användas i skolsammanhang när man undervisar om privatekonomi. Skulle tro att den är betydligt mer uppskattad än ”SO 4 Din och Samhällets Ekonomi” av något skolförlag.

uggla_köpbokenhärNationalekonomen Robert Östling hyllade boken när den släpptes 2013. Bland annat sa han att boken ger betydligt bättre och konkreta privatekonomiska råd än vad många experter ger.

Det behöver inte vara svårt för att det ska bli lätt. Det bevisar Isabella som med sitt liv också vittnar om att hennes råd ger effekt.

Rekommenderas !

solängen-uggla-300x300Ugglan Tipsar: Här kan du läsa den recension jag gjorde direkt efter att jag läste boken för ca 1 år sedan.