Högskoleprovet Övningsbok

Av: JOHAN

övningsbok högskoleprovetVad krävs för att få ett riktigt bra resultat på högskoleprovet? Svaret de allra flesta ger är att man ska öva, öva och sedan öva. Träning ger färdighet och det gäller vad man än vill lära sig. En väg till bättre resultat är därmed att använda sig av ”Övningsbok för högskoleprovet” (2016 – 398kr). En bok som helt och hållet är uppbyggd för att möta de behov som finns för att förbättra sina kunskaper både om provet och de frågor som kommer att komma. Så fungerar boken ”Högskoleprovet Övningsbok

Den är uppbyggd precis som det riktiga högskoleprovet med alla de olika delarna som sedan provdeltagaren kommer att känna igen när han/hon sitter vid skolbänken och ska samla så många poäng som möjligt. Det är bokens första fördel. I och med att träningsdelarna är identiska gällande struktur skapas en trygghet i att man vet vad som väntar.

Första delen i boken är mest allmän om själva provet. Här finns en hel del konkreta tips på vad man bör tänka på under provdagen samt hur man kan förbereda sig bäst på lång sikt. Denna del vänder sig främst mot de som inte gjort provet förr för att därigenom ge information och en trygghet.

När man sedan kommer till bokens andra del är det fokus på träning. Här finns frågor som känns igen från gamla prov men också tydliga förklaringar på hur man kan tänka för att lösa de olika uppgifterna. Inom matematiken handlar det exempelvis mycket om att kunna grunderna och i svenskan att förstå olika ords uppbyggnad och struktur.

Det är även i denna del det går att läsa om tips på hur man kan träna till svenska och engelska läsförståelsen. För när det kommer till läsförståelse handlar det främst om mängd och olika slags texter. Vad bör man läsa och hur bör man arbeta sig vidare med den kunskap man får?

Är boken en nyckel till att få riktigt bra resultat på högskoleprovet? Den ska inte ses som den enda gyllene vägen. Men en mycket bra vägledning som absolut kan coacha dig vidare att träna på olika sätt. Träning som sedan ger ett så högt poäng på provet att du når din drömutbildning.

solängen-uggla-300x300Ugglan Tipsar

Läs mer om Högskoleprovet