Gör din egen hemsida (Eller inte…)

gör din egen hemsidaDet är tydligt vad boken ”Gör din egen hemsida” handlar om. För den som vill förmedla ut sitt budskap är en hemsida en perfekt väg att gå. Det kan gälla en personlig hemsida, en hemsida för en organisation eller förening eller kanske till och med en E-butik.

Så den som aldrig har gjort en hemsida förr kan med fördel köpa den här boken och lära sig…..eller inte.

Efter att ha läst ”Gör din egen hemsida” av Jesper Ek kan jag inte annat än avråda från att läsa den. Den är lättläst och enkel att förstå. Han förklarar vilka program man kan använda och hur man lägger upp hemsidan på nätet. Men det finns en nackdel. En stor nackdel.

Boken är skriven 2003 och alltså mer än tio år sedan. Det känns nästan som ett rejält tjänstefel av Adlibris att sälja boken. Den som inte är insatt i hemsidebygge kanske tror att boken är en bra vägvisare på vägen till en egen hemsida. Men så är inte fallet.

År 2003 var inte World Press lika utbyggt som idag. WP är idag det system som är överlägset vanligast gällande att bygga hemsida. Men det nämns inte mycket om det i boken.

Sen handlar det även om vad besökarna förväntar sig. År 2015 hände något inom hemsidevärlden som kallas för Mobilgeddon. Det var när Google satte ner foten och sa att mobilanpassade sidor skulle premieras i Googles sökresultat. Något som självklart är bra för vi surfar ju allt mer med mobilerna så då är det enbart fördel om sidorna är responsiva.

Mängder av hemsideägare gjorde om dem till responsiva just på grund av att det eftertraktades av Google och användarna.

Men solängen-uggla-300x300hur mycket får man läsa om det i denna bok? Inget alls.

Här kan du testa om du har en mobilanpassad hemsida. Rätt intressant att se och viktigt. Det är grunden för att synas och att vilja bli sedd. Mobilanpassning är a och o. Men det får du inte läsa om i boken ”Gör din egen hemsida”