Ipad-boken – allt du behöver veta m din iPad iOS8

Jag är alltid skeptisk när en bok presenteras med ”allt du behöver veta”. Självklart kan en bok innehålla nyttig information men när man utger sig för att vara komplett blir jag misstänksam. Men jag blev rätt överraskad och kan hålla med övriga recensenter – den är rätt okej.

Om boken

För vissa är en Ipad en surfplatta, för vissa en läsplatta och för vissa ett sätt att snabbt kunna kolla mailen. Funktionerna är många – och därmed även inställningsmöjligheterna. Boken går igenom enklare inställningar, mer avancerade funktioner och det mesta för att kunna använda sin Ipad maximalt.

Kom ihåg att den utgår från operativsystemet som därmed är lika på ett par plattor – men inte alla. Det kan betyda att knappar och liknande sitter något olika på de olika modellerna men att inställningarna sker på liknande sätt.

En tydlig fördel är att den uppbyggd som en kokbok. Snygga och pedagogiska bilder samtidigt som texten är enkel att följa för att målet ska uppnås.

Det går att hoppa mellan olika kapitel eller söka upp specifika lösningar om problem uppstår. Men behöver boken verkligen köpas när det mesta går att hitta på internet? Mitt svar bli Ja med liten tvekan. Fördelen är helt enkelt att den är pedagogiskt uppbyggd och på svenska. Försök hitta svenska youtubeklipp som visar hur du ska göra på alla problem som uppstår…Men visst har boken en tydlig konkurrens från nätet. Inte minst om du behärskar engelska bra.

Goda recensioner

I en kundrecension på Bokus nämns det att det är en ”mycket detaljrik bok med många lättlästa instruktioner och tydliga bilder”.

I en recension på KöpIpad ges betyget 4/5 och man skriver att den ”är enkelt att förstå även för nybörjarna. Kan rekommenderas som en basbok för dig som vill lära dig mer än bara de mest självklara funktionerna”.

Ugglan rekommenderar:

Jag kan rekommendera boken – om du vill fördjupa dig i iOS8. Är du däremot en sån som ”bara vill att allt ska fungera” så rekommenderar jag dig istället att be någon vän göra inställningar så du sen kan surfa i lugn och ro. Det brukar vara den enklaste vägen för ointresserade.