Jaktbok till jägaren

Av Fia:

din-väg-till-jägarexamen-202x300Funderar du på vad du ska ge till din make/maka som har stort intresse för jakt? Varför inte en inspirerande jaktbok – en bok som både ger kunskap och inspiration för framtida jaktäventyr.

Några av de uppskattade titlarna just nu är:

Jakthundskolan: Grundlydnad och skötsel – Hela 50% av alla som är medlem i Svenska Jägarförbundet har en hund. Inte så konstigt då den mesta jakten i Sverige bedrivs med hund. Därmed ligger det stor vikt vid att uppfostra och träna hunden på bästa sätt för att få ett lyckat jaktresultat. Med tydliga instruktioner och pedagogiska förklaringar visar Peter Ekeström hur man bör jobba med hunden för att träningen ska bli bra som möjligt.

Din väg till Jägarexamen – En riktigt klassiker som inte ska ges till jägaren. För jägaren har redan jägarexamen. Men den kan vara ett mycket uppskattad present att ge bort till den som tänker ta jägarexamen. Gör presenten än mer värdefull? Sök upp ett företag som erbjuder kurser på din ort och köp ett presentkort på kurs. En otroligt uppskattad gest till den som vill bli jägare.

Jakt med älghund: Från valp till älghund: Även detta en bok som passar för hundägaren. Men denna är lite mer specialiserad än den ovan. Här är det fokus på älghunden och hur man bör ta hand om sin hund samt fostra den. Författaren, Rolf Westerberg, har en lång erfarenhet av älghundar då han bland annat jobbat som jaktprovsdomare. Westerberg förklarar och beskriver på ett tydligt sätt olika sätt att jaga men även dess historia. Just historian är ett kapitel som gör att boken sticker ut lite grann mot andra jaktböcker med fokus på älgjakt. Han lyfter bland annat upp och jämför jakt på björn och vildsvin mot älgjakten.

Boken och jaktfilmer kan köpas köps via Jägarexamen24.se

solängen-uggla-300x300Ugglan Tipsar

Älskar nya serien ”Jaktkunskap” som skapats av Jägarförbundet. Du kan se alla avsnitt här