Pops – Sweets on a Stick

pops-sweet-on-a-stick-wiltonInspirationsboken Cake Pops – Sweets on a Stick är den ultimata tipsboken för alla som älskar att göra häftiga, roliga, annorlunda eller bara allmänt snygga Cake Pops. Boken är visserligen på engelska vilket kan göra att den yngre generationen kan ha svårt att läsa texten. Men även för den som inte förstår allt är det enkelt att hänga med då bilderna är mycket illustrerande. Sammanlagt finns här 250 olika idéer på hur man kan utforma sina härliga kakgodisar. De allra flesta har steg för steg instruktioner som gör det enkelt att hänga med. Boken är 112 sidor

Om Cakepops

Att skapa Cakepops är ett stort intresse i Sverige och det finns mängder av recept och tillbehör att använda sig av. Grunden är att en kaksmet sätts på en pinne och därmed liknar denna ”kaka” mer en godisklubba. Det är också därifrån namnet kommer som kombinerar det engelska ordet för kaka med det engelska ordet för godisklubba.

Vilken kakdeg som används varierar något men det viktiga är att den är tillräckligt fast för att hålla ihop på pinne. Men det är främst garneringen som är fokus när det kommer till Cake Pops. Snygga Cake Pops Pinnar är grunden men sedan kan garneringen ske på en mängd olika sätt. Många väljer att använda sockerpasta, silverkulor, choklad och marsipan men här är det egentligen bara fantasin som sätter stopp.

Boken kan köpas på Bokus.se.

solängen-uggla-300x300Ugglan TIpsar

Glöm inte att köpa Cake Popsställ (Jo det finns faktiskt) då det underlättar betydligt när chokladen eller annat ”kladdigt” ska stelna på klubborna.