Resa med Rabatt – Merete Mazzarella

resa med rabattFörsta gången jag stötte på boken ”Resa med Rabatt” trodde jag det var en ytterligare reseguide och denna gång med ett fokus på att billigare resande. Men jag hade fel – väldigt fel.

Merete Mazzarella är en tankeväckande, underhållande och personlig skildring av livet. Den resa vi alla är med om och som för alla tar samma slut. Det är som hon själv skriver ”Vi i sitter ju alla i samma båt trots att vissa tagit plats i fören och andra i aktern”.

Citatet kan symbolisera den stil som Mazzarella har och som gör boken så läsvärd och varm. Hon själv återkommer till citatet ”Var inte kränkt, var glad” och det var något hon själv återkom till ofta som nybliven pensionär. Att se på livet positivt och välja var man lägger fokus. Det är bara att ”bita ihop de tänder som är kvar och var glad!”

I boken ”Resa med Rabatt” blandar hon personliga betraktelser, tankar kring hennes åldrande och händelser från sin omgivning. Någon tydlig början och tydligt slut finns inte. Boken är en del av hennes liv. En del mitt i en resa som fortgår framåt.

Men det finns här en röd tråd. En tråd om åldrande. Hon lyfter bland annat upp hur man sett på åldrandet från grekernas storhetstid fram till idag. Det är inte helt med positiva ordalag som dagens ungdomsfixerade samhälle sedan målas upp.

Men gammal – nej det är hon inte. Inte heller kränkt. Hon är glad – med vissa inslag av melankoli.

Expressen skriver att det är en underhållande bok som är skriven med en ton av munter melankoli. En bra sammanfattning. Munter melankoli.

Jag kan inte sammanfatta den bättre själv då den är lite av ”one of a kind”.

solängen-uggla-300x300Ugglan Tipsar
Resa med Rabatt hittas på Bokus för 57kr. Finns konstigt nog bara i E-bok. Just nu går det även att få 5% rabatt på Bokus via rabattkod så då spar man någon krona extra.