Tjäna pengar på din blogg – Tommy J Karlsson

tjäna pengar på din bloggUnder våren 2016 startade jag min ekonomiblogg, Sparaellerlåna.se. En blogg där jag skriver om olika låneformer och sparformer men detta ur ett mer personligt perspektiv. Har skrivit en hel del om ekonomi i jobbet och valde denna form för att få ut mina tankar på en egen webbplats.

Började i samma veva läsa boken ”Tjäna pengar på din blogg” och tanken är väll at implementera dessa tankar på min blogg. Återkommer med resultatet om några månader.

Enligt författaren Tommy J Karlsson spelar det ingen roll hur många som besöker bloggen – det går oavsett att tjäna pengar. Systematiskt går han igenom flera sätt att tjäna pengar. Den stora fördelen är att Tommy sedan 2010 helt och hållet lever på att driva ett flertal bloggar. Så han vet vad han talar om.

Det låter så enkelt när man läser olika tipsen på hur man ska få annonsörer, få fler besökare och i längden även tjäna pengar. Men att sedan omsätta det  praktik är inte alls lika lätt. Eller rättare sagt – det tar tid.

Efter att läst boken slår det mig att råden är korrekta –men inställningen kanske ändå är fel. Den som enbart driver en blogg för att tjäna pengar kommer få svårt att fokusera på sina läsare, att växa och att skapa en läsarskara. Lite som att Aftonbladets reportrar i första hand jobbar för pengarna. Det är visserligen sant men få går till jobbet varje dag för att tjäna pengar, de gör det för att de älskar sitt jobb.

Det är det kapitlet jag saknar hos Karlsson. ”Brinn för det du gör och brinn mycket”. Har själv några bloggar som drar in lite pengar och det är tydligt att de bloggar jag älskar mest, de bloggar jag ger mest kärlek – också ger mest pengar.

Boken ger en hel del redskap på vägen. Men kärleken och engagemanget måste du stå för själv.