Bokföring

-Bokföringshandbok med hundratals konteringsmallar och exempel

bokföringVet du vad en redovisningskonsult gör på dagarna? Troligtvis inte alls. Det tog mig till och med en liten stund för att hitta en vettig och enkel förklaring på ordet (se länken). Det visar lite hur krångligt hela bokföringsvärlden är. Jag har haft företag i sju år men förstår fortfarande inte allt…

Skulle boken ”Bokföring – Bokföringshandbok med hundratals konteringsmallar och exempel” bli boken som fick upp mina ögon för bokföring? Det var i alla fall den frågan jag hade i bakhuvudet när jag började läsa boken. Svaret är både ja och nej.

Ja på så vis att jag lärt mig extremt mycket. Den är lättläst och pedagogiskt uppbyggd. Men man bör ändå stanna till och
fundera, skriva, räkna och tänka för att få in allt. Läs den därför inte pärm till pärm utan ta kapitel för kapitel – eller ännu mindre delar. Helst av allt ska du ha ett företag som du kan applicera kunskapen på.

Men jag svarar också nej på frågan om boken ger allt som behövs för att jag ska sätta mig med min egen bokföring. Orsaken är helt enkelt att jag ju mer jag förstår desto mer inser jag att jag inte förstår. Om man nu kan säga så.

BLinfo är ett av Sveriges mest kända bokförlag inom ”företags-Sverige”. De ger ut en rad böcker inom bokföring, redovisning, marknadsföring, skatter, starta eget osv. Böcker som i vissa fall är de mest sålda i Sverige inom genre. De har hittat stilen som efterfrågas av företagare och de som har intresse av områden inom företagande.

Jag håller med de som recenserat boken där citat finns så som ”lätt att använda”, ”mycket bra och näst intill lärobok” samt ”Den här boken är t
ill mycket stor hjälp”

Men jag skulle ändå lägga till – har du inte intresse för bokföring så låt någon annan ta hand om det. Boken kan vara intressent för de som har en mindre verksamhet. Men jag lever på mitt företag som omsätter på den nivån att jag aldrig skulle våga mig på att bokföra själv. Däri ligger även bokens svaghet. Jag lär mig mycket – så pass mycket att jag inser att jag inte bör bokföra. Varför läste jag då boken???