Whiskey Blues

Whiskey Blues – hela historien om fat 1692, är en kriminalroman skriven av författarna Börje Berglund och Per Erik Tell. Boken handlar till stor del om just ”fat 1692”, som figuren Dancan MacMillan kommit på att tillverka, mitt i stundens hetta tillsammans med sin älskarinna. Planen är att göra världens bästa whiskey och när han väl gjort slag i saken händer något i de skotska högländerna. Ingenting är längre sig likt och många olika händelser står för dörren.

Önskas istället fakta om whisky, olika destillerier samt historien kring denna ädla dryck rekommenderas andra  whiskeyböcker. .

Några av dom händelser som läsaren får följa med på är när brevbäraren Oliver Campbell försvinner mystiskt under julnatten och den åtråvärda whiskeyguiden Fiona Flanahan flyr sin kos till London. Den excentriske Lord Humbleton försöker, 25 år senare, att komma över MacMillans världsberömda whisky, fat 1692, men misslyckas i sitt uppdrag.

I boken får läsaren även möta många spännande bifigurer – dartspelaren och dödgrävaren Bill O´Bull, barägaren och före detta jockeyn Little Big Eddie och den gamla ”ökenräven” Fergus MacAdam för att nämna några. Berättelsen utspelar sig på många platser i världen – från Mogadishu och Mendoza men främst i Skottland.

Det är till sist systrarna Angie Connors och Jennifer Wright som lyckas få mysteriets pusselbitar att falla på plast och kommer med lösningen.

Whiskey Blues är en spännande bok som bjuder på 436 sidor av både underhållning, action, kärlek – och whiskey. Där vänner blir till fiender och fienderna blir vänner. En mycket läsvärd bok – kanske framförallt för den som fascineras av Skottland.Boken gavs ut år 2019 och har publicerats av bokförlaget Ultima Esperanza Books.

Boken kan köpas på BOKUS