Så kan du bli rik på bitcoin, den kompletta snabbguiden till att investera i kryptovaluta

Författare: Totte Löfström och Christian Ploog

Vilka är författarna?

Totte Löfström är en svensk författare som debuterade med sin första bok 2011. Har erfarenhet från att vara retorikkonsult, krypto och bitcoinexpert och vd vid ett kryptovalutaföretag. Det är en av mer kända böcker om Bitcoin som finns i Sverige.

Christian Ploog är svensk journalist och författare. Arbetar som chefredaktör för nyhetssajten Trijo News som bevakar bitcoin och kryptovalutor.

Vad innehåller boken?

Författarna försöker att bryta ner informationen på ett sätt som hjälper en ny investerare att komma igång. När det gäller kryptovalutor är det en snabb utveckling just nu så det gäller att skapa en kunskapsbas att stå på.

Boken förklarar hur kryptovaluta fungerar och även vad den blockkedjeteknik som omger valutan handlar om. Man behöver även förstå en rad ord och begrepp. Boken ger enkla förklaringar. Den ger också handfasta råd om rätt köp och säljläge. Det finns en rad fallgropar när det handlar om att analysera marknaden och satsa på olika investeringar. Boken ger en enkel vägledning för att komma igång och att undvika de vanligaste misstagen.

När man kommit igång är det även värdefullt att få goda råd om vad som ska tas med i deklarationen för att redovisa kryptovinster. Här ger boken en tydlig handledning.

Författarna har valt att intervjua tre personer som har en stor samlad kunskap kring kryptovalutor.
Eric Wall, kryptovaluta expert på fintechbolaget Cinnober
Joakim Bornold, sparekonom på nätmäklaren Nordnet
Christian Ander, grundare av den svenska bitcoinväxlaren Btcx

Håller boken vad den lovar?

Man får tillgång till en grundläggande kunskapsbas och de tre personerna som intervjuats i boken ger en del kött på benen i tillämpningen av kunskaperna.

Titeln på boken antyder att man blir rik på investering i kryptovaluta. Det låter så förenklat. Innehållet beskriver både fallgropar och vinstmöjligheter på ett sätt som effektivt ökar kunskaperna om valutainvestering, Med de kunskaperna i bagaget vågar man försöka sig på att investera och göra eventuella vinster.

LÄS RECENSION HÄR