Teabook Vol II

Teabook Vol II är inget mindre än ett uppslagslexicon för teälskare. Boken gavs för första gången ut av ett engelskt förlag 1889 och har sedan dess kommit i flera nya upplagor och med uppdaterat språk. Grunden är ändå densamma – Älska te eller stäng boken.

En bok som passar utmärkt att ta fram under jullovet när temperaturen kryper nedåt utomhus och snön ligger som ett täcke över trädgården. Precis den juliga känslan förmedlas med ett vackert vinterlandskap på omslaget.

IBLAND LITE TUNG

Jag gillar att bläddra i denna bastanta bok. Jag gillar hålla i den eller bara lägga fram den på bordet, tända brasan och dricka en god kopp te. Men att läsa var svårt. Det här är en ”tung pjäs”. Otroligt snygg i bokhyllan eller på bordet och inspirerande till tepausen. Men det är knappast en bok man läser pärm till pärm. För det är faktiskt helt omöjligt…

ELLER INTE….

Nä, precis. Det här är första gången jag försöker recensera en bok – som inte är en bok. Eller så är det en bok – men utan sidor.

Tea book Volume II är en metallåda formad som en gammal engelsk bok. Men istället för sidor möts man av teer i olika smaker när första bladet vänds. Här har man valt julens smaker med bland annat apelsin, kryddnejlika, vanilj och kanel.

Det finns både teböcker med löste och med påsar. I detta fall är det löste som därmed är förpackad i en foliepåse som lätt kan stängas med zip.

JAG REKOMMENDERAR

Vill du läsa om te? Då kan nog boken TE av Viola Von Wachendorf passa bättre.

Vill du däremot köpa en snygg ”teförpackning” av exklusiv och lyxig stil så finns en rad teböcker att välja på. Innehållet är något olika men det är inte innehållet som är primärt utan utseendet. Personligen gillade jag Teabook Volume II men även utseendet är ju en smaksak.